Sīvā cīņā piekāpjamies Cēsu komandai

Šai spēlei “FK Lielupe” piegāja pēc ļoti neveiksmīgām spēlēm Salacgrīvā un Rugājos, arī “SK Cēsis” pāris dienas iepriekš pamanījās zaudēt “FK Alberts” vienībai, tāpēc viss liecināja par ļoti grūtām 90 minūtēm. Pamatsastāvā bija spiests iziet arī komandas kapteinis Kārlis Villerušs, kurš neskatoties uz diezgan nopietnu traumu, aizvadīja 45 minūtes Rugājos, un arī šodien visu spēli. Arī Jevgenijs Jenats izgāja aizsarga lomā, pēdējo reizi Jevgenijs izgāja laukumā savā ierastajā pozīcijā 2015.gada sezonā, tāpēc šis bija liels notikums viņam.

Spēle iesakās diezgan līdzīgi, protams, pārsvars bija mājiniekiem, bet arī mūsu futbolisti spēja izveidot labus momentus pie pretinieku vārtiem. Pēc neveiksmīga sākuma, kad 10′ minūtē nonācām iedzinēju lomā, diezgan ātri spējām attapties un Mārtiņš Auziņš spēles 17′ minūtē panāca 1:1, raidot bumbu pa tiešo no soda sitiena. Šī noteikti būs vieni no skaistākiem šīs sezonas “FK Lielupe” vārtiem. Turpinoties spēlei, abām komandām bija labas iespējas gūt vārtus, un puslaika izskaņā Kārlis Villerušs raidīja bumbu otro reizi Cēsu vārtos, taču līnijtiesnesis fiksēja aizmuruges stāvokli, kas noteikti bija diezgan strīdīga epizode. Bet pēc pirmajām 45 minūtēm – neizšķirts un mūsu futbolisti juta, ka šodien varam aizķerties aiz punktiem.

Otro puslaiku iesakām ļoti neveiksmīgi, kad uzreiz ielaidām arī otros vārtus. Kopumā, otrajā puslaikā “SK Cēsis” spēlētāju pārsvars pieauga, un Antonam Vasiļjevam bija vairāk darba. Daudz momentus “FK Lielupe” nespēja izveidot, bet bija viens patiešām teicams, kad pēc Vladislava Paņina piespēles gar vārtiem izcilā sitiena pozīcijā nonāca Kārlis Villerušs, taču viņš uzsita tieši pa vārtsargu, izniekojot šo iespēju izlīdzināt rezultātu. Diemžēl vairāk tādu patiešām bīstamu momentu izveidot neizdevās un no Ķekavas esam spiesti braukt tukšā.

Tagad jāgaida pēdējā regulārā čempionāta spēle pret “FK Alberts”, kurā, lai izcīnītu 5.vietu, mums der tikai un vienīgi uzvara. Redzēsim, cik spēlētāji spēs atgriezties ierindā, bet jau ir zināms, ka Deniss Kiriļuks šo spēli izlaidīs diskvalifikācijas dēļ, bet Kārlis Villerušs visticamāk būs spiests izlaist, jo pēc aizvadītām 90 minūtēm šodien viņš pasliktināja savu stāvokli un trauma var izrādīties nopietnāka, nekā viņa varētu būt.

2nd-league-matchday-result-sk-cesis-away

Kārlis Villerušs (“FK Lielupe” galvenais treneris): “Žēl, ka nespējām aizķerties kaut aiz punkta. Bijām ļoti tuvu tam, īpaši mans moments… Varējām, bet… Tagad jāgatavojas spēlei pret “FK Alberts”, kurā būs nepieciešama tikai un vienīgi uzvara! Es domāju, ka mēs to spēsim!”

Spēles protokols – šeit.

Bildes no šīs spēles tiks pievienots drīzumā.

Video ar spēles momentiem arī tiks pievienots drīzumā.